ZWITSERlAND WIJNLAND

 
 

De Zwitserse wijn in een notendop


Zwitserland bestaat uit 26 kantons en vier taalgebieden (Duits, Frans, Italiaans en Romaans): een rijkdom aan verschillende uitingen die de tradities en manier van leven weer te geven, eten en drinken. Zijn geografie is verdeeld in drie wijnstreken, die dwars door taalkundige en culturele grenzen heen: Oost-Zwitserland (Duits en Reto-Romaans) Romande (Frans) en Italiaanse (kanton Ticino). Bovendien is de bijzondere geografische situatie van Zwitserland, omringd door vier naties wijn (Frankrijk, Italië, Duitsland en Oostenrijk), biedt een grote verscheidenheid aan karakters van zijn wijnen.



Geschiedenis


De wijnstok wordt gekweekt in Zwitserland sinds de Romeinse tijd. Hoewel sommige sporen getuigen van een nog oudere oorsprong, aantal inheemse namen dragen van Latijnse oorsprong. Christendom en de behoeften van het Bureau gezorgd voor de overleving van de culturen in de Middeleeuwen en daarna. Maar wijn kan alleen worden Massa en wijnbouw in Zwitserland, ondanks ups en downs, heeft voortgezet en verder ontwikkeld tot vandaag. Haar producten zijn nu de ambassadeurs in het buitenland naar een land dat jaar na jaar, komen de telers in dit land werken om de beste te krijgen.